Minusta

Oman elämänsä paras asiantuntija.

Koulutus:

  • Taideterapian syventäviä opintoja 2014–, Aalto-yliopisto
  • Ohjaustoiminnan artenomi 2014, Hämeen Ammattikorkeakoulu
  • Om Flow® -joogaohjaajakoulutus 2014, Tampere
  • Integral Yoga Hatha® -ohjaajakoulutus 2013, Tampere
  • Técnico Superior en Medicina Tradicional China 2007, Escuela Superior de Medicina Tradicional China Barcelona

Ihminen itse on luova ja aktiivinen toimija

Olen etsinyt jo vuosien ajan tapaa auttaa ja ymmärtää sekä itseäni että muita. Tämä sisäinen palo etsiä vastauksia on vienyt minut useiksi vuosiksi ulkomaille; muun muassa vapaaehtoistyöhön Costa Rican katulasten ja Panaman intiaanien luo, romanileirille Madridiin ja akupunktiohoitajaksi Barcelonan narkomaanien pariin. Olen opiskellut useita aloja, kokeillut monia joogalajeja ja janonnut mitä ihmeellisempiä kokemuksia. Matka itseen ja YogArtin syntyyn on ollut pitkä ja antoisa mutta myös haastava.

Opiskelin neljä vuotta perinteistä kiinalaista lääketiedettä, sillä minua kiehtoi itämainen tapa nähdä ihminen kokonaisuutena. Sain opinnoistani paljon arvokasta tietoa, jota edelleen hyödynnän päivittäisessä elämässäni.

Ohjaustoiminnan opinnot tarjosivat toisenlaisen lähestymistavan: ihminen itse on luova ja aktiivinen toimija. Pääaineekseni valitsin terapeuttisen ohjaustoiminnan, jossa kuntoutumista, toimintakykyä ja voimaantumista edistetään luovan, taidelähtöisen, elämyksellisen ja kokemuksellisen toiminnan keinoin. Taiteellinen lähestymistapa on auttanut jäsentämään omaa elämääni, lisännyt itseymmärrystä sekä selkiyttänyt unelmiani.

Hyvä olo ja vetreämpi keho

Jooga on kulkenut mukanani yli kymmenen vuotta. Harjoitusten myötä olen oppinut ymmärtämään ja kuulemaan paremmin kehoani ja sen välittämiä viestejä. Joogan avulla kehostani on tullut koti, jossa viihdyn. Olen ohjannut joogaa eri kohderyhmille vuodesta 2013 lähtien ja nähnyt sen myös usein toimivan käytännössä. Osallistujilta saamani palautteen perusteella joogaharjoitusta on seurannut hyvä olo, keho on tuntunut vetreämmältä ja läsnäolo omassa kehossa helpommalta.

Itselleni tärkeää on joogan ja terapeuttisen taideilmaisun taustalla oleva ajatus, jossa ihminen itse nähdään oman elämänsä parhaana asiantuntijana. Jokainen meistä kohtaa ja tulkitsee parhaiten omaa kehoaan. Myös taidetyöskentelyssä osallistuja luo itselleen merkityksellisiä teoksia, ja samalla hän on oman tuotantonsa paras asiantuntija. Ensisijaisesti hän itse voi tulkita kuviin ikuistettuja, kätkettyjäkin merkityksiä.